Logo

Σε δίκη ο επιχειρηματίας Κ. Δαφέρμος για μίζες σε εξοπλιστικά



 
 

Την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Δαφέρμου για μίζες στην προμήθεια αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών η αντεισαγγελέας, Ιωάννα Ζωγράφου.

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων “δείχνει” η εισαγγελέας, ως συγκατηγορούμενο του Δαφέρμου και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα.

Ο τελευταίος στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή είχε ομολογήσει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πήρε μίζα 800.000 ευρώ για να προωθήσει την αγορά του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Μετά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλε η Ελληνική Δικαιοσύνη άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί εταιρειών του Κων. Δαφέρμου, σε Ελβετία και Αυστρία, με αποτέλεσμα να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Πάντως ο επιχειρηματίας στην απολογία του έχει αρνηθεί την ανάμιξή του σε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, υποστηρίζοντας ότι η αγορά των Κορνέτ ήταν συμφέρουσα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πραγματοποιήθηκε με νόμιμες διαδικασίες.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους τρεις μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22/12/17 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά