Logo

Η Ολομέλεια ΣτΕ θα κρίνει την διαδικασία χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών



 
 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε να συζητηθούν σε σχηματισμό Ολομέλειας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μία άδεια.

Τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι  τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Άλφα, Σκάι και Σταρ και ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Όπως ισχυρίζονται οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών όλο το νομικό πλαίσιο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών είναι αντισυνταγματικό και έρχετται σε σύγκρουση με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Σακελλαρίου εισήγαγε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και όρισε εισηγητή της υπόθεσης τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι  αιτήσεις θα συζητηθούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά