Logo

Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε η αναίρεση Βουρλιώτη κατά του βουλεύματος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους «στημένους αγώνες»



 
 

Το Στ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζήτησε την Τρίτη κεκλεισμένων των θυρών την αναίρεση που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατά του βουλεύματος 2050/2017 του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για ένα κακούργημα  (αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος) και ένα πλημμέλημα, ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός,  Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου. Οι κατηγορίες αφορούν παράνομα στοιχήματα και "στημένους αγώνες".

Ο κ. Βουρλιώτης με την αναίρεση που άσκησε στις 15 Δεκεμβρίου 2017 στρέφεται κατά του απαλλακτικού μέρους του βουλεύματος, ζητώντας ουσιαστικά οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί αρχικά. Δηλαδή για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης - μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας - και για τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης. 

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι πέντε δικαστές μέλη του Στ' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου (αντιπρόεδρος Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου και οι αρεοπαγίτες, Δημήτρης Χονδρογιάννης, Αρτεμισία Παναγιώτου, Γεώργιος Αναστασάκος, Μαρία Γεωργίου και Ευφροσύνη Καλογεράτου Ευαγγέλου) έλαβαν γνώση της υπόθεσης χωρίς να εκφέρουν άπόψη. 

Ενώπιον του Στ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εκπροσώπησαν τους βασικούς κατηγορουμένους οι  δικηγόροι Βασίλης Δημακόπουλος και Ζήσης Κωνσταντίνου, οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα  με τα οποία υπεραμύνονται της αθωώτητας των εντολέων τους και επιχειρηματολογούν κατά της αναίρεσης που άσκησε ο κ. Βουρλιώτης., ο οποίος βρισκόταν στην έδρα 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε. 

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, σύμφωνα με το dikografies.blogspot, έχει ως εξής:  Η πρόεδρος του Στ' Ποινικού Τμήματος Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου θα ορίσει δύο αρεοπαγίτες -  επιλέγοντας έναν εξ αυτών ως εισηγητή της υπόθεσης -  που μαζί της θα αποτελέσουν την τριμελή σύνθεση του συμβουλίου το οποίο θα αποφανθεί -  σε σύντομο χρονικό διάστημα - αν θα αναιρεθεί ή όχι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά