Logo

Γ. Αντωνόπουλος: «Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου»



 
 

O πρώην νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, υπέδειξε τον Άριστείδη Φλώρο, που εκτίει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού την ποινή που του επιβλήθηκε για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power,  ως ηθικό αυτουργό της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του.

Συγκεκροιμένα, καταθέτοντας την Παρασκευή στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του, με βασικό κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος Energa, είπε: «Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου» .

Είπτε ότι το  Νοέμβριο του 2014 σκόπιμα οι δύο αλβανικής υπηκοότητας δράστες, συγκατηγορούμενοι του Αριστείδη Φλώρου, του άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα με χρήματα που κρατούσε, για να φανεί ως κίνητρο η ληστεία.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε  σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa, όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο «τι συμβαίνει;» και ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει, εξαπολύοντας απειλές εναντίον του.

«Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή…», ανέφερε.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι υπήρχαν και άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του, ακόμη και πρόσφατα, κατά τα έτη 2016-2017. Μεταξύ αυτών και τον περασμένο Ιούνιο όταν ένας άνδρας του χτύπησε το κουδούνι του γραφείου του και του ζήτησε να ανέβει λέγοντάς του: “Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις”. Είπε ακόμη ότι μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power είχε μία συνάντηση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία μέσα στις φυλακές, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 με πρωτοβουλία των δικηγόρων του Αριστείδη Φλώρου για να «αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

«Ήταν μια απείθαρχη, θα έλεγα, συζήτηση, χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του.

Αποχώρηση κατηγορουμένων με ύβρεις κατά δικαστών και Φλώρου

Στο εδώλιο για την υπόθεση αυτή έχουν παραπεμφθεί μαζί με τον Αριστείδη Φλώρο άλλα τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που εμπλέκονται στη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή ένας εκ των Αλβανών κατηγορουμένων υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του στις φυλακές.

Όταν το δικαστήριο σύστησε στον κατηγορούμενο να απευθύνει την καταγγελία του στον αρμόδιο εισαγγελέα εκείνος μαζί με τον ομοεθνή συγκατηγορούμενό του αποχώρησαν από την αίθουσα εν μέσω χυδαίων εκφράσεων και απειλών προς τους δικαστές, αλλά και σε βάρος του Φλώρου, όταν εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ..» φώναζαν οι δύο, κατά την δικογραφία, εντολοδόχοι της παραγγελίας του επιχειρηματία σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά