Logo

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου «καρφώνει» τον Άριστείδη Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου



 
 

«Ο Αριστείδης Φλώρος με εκβιάζει ακόμα και σήμερα μέσα στη φυλακή», υποστήριξε ο Αλβανός Κλοντιάν Λεκοτσάι καταθέτοντας την Τετάρτη στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. 

Ο λόγος του εκβιασμού; Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ένας από τους δύο κατηγορούμενους ως δράστες της απόπειρας  κατά του Γ. Αντωνόπουλου του εκμυστηρεύτηκε ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου. 

«Ο Μπάκο μου είπε στις φυλακές Χανιών ότι κάποιος Άρης του ζήτησε να δολοφονήσει τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, αναφερόμενος στον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος, με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός  στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου. 

Συγκατηγορούμενοι του Αριστείδη Φλώρου είναι οι Αλβανοί Μπάκο και Ντούλτσε, οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος  του δικηγόρου, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ, στη δίκη για την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρίες Energa και Hellas Power. 

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φέρεται ως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πράξη την οποία ο ίδιος αρνείται. 

Ο μάρτυρας καταθέτοντας την Τετάρτη ισχυρίστηκε πως ο Γ. Αντωνόπουλος τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές Χανίων και τότε εκείνος του αποκάλυψε πως ο Μπάκο του είχε εξομολογηθεί πως ένας Άρης τους είχε βάλει να τον βγάλουν από τη μέση. 

Σε ερώτηση της έδρας αν το κίνητρο ήταν η ληστεία, καθώς την ημέρα της απόπειρας ο κ. Αντωνόπουλος είχε μαζί του 30.000 ευρώ ο Λεκοτσάι απάντησε:  «Αφού ήταν η ληστεία, και αφού τού πήραν το τσαντάκι, τι δουλειά είχε η σφαίρα; Όταν πας για ληστεία δεν πας με το πρόσωπο ακάλυπτο». Όπως είπε ο μάρτυρας, οι δύο ομοεθνείς του έκαναν την ενέργεια σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου αφού κάποιος τους είχε υποσχεθεί χρήματα, που όμως δεν έδωσε ποτέ.

Δικαστής: Τι ακριβώς σας είπε ο κ. Μπάκο στα Χανιά;

Λεκοτσάι: Το θέμα είναι ότι ο Μπάκο και ο Ντούλτσε κάνανε συμφωνία για να τον φάνε τον άνθρωπο. Όλα αυτά γίνονται για τα λεφτά.

Δικαστής: Πόσα λεφτά;

Λεκοτσάι: Δεν ξέρω πόσο πάνε αυτά, δεν θυμάμαι τώρα. Ο Μπάκο μου είπε ότι δεν πήρε τα λεφτά για τον Αντωνόπουλο. Έπρεπε τουλάχιστον να τους πληρώσουν τα έξοδα...!

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του είπε πως ο Αριστείδης Φλώρος έχει τόσα λεφτά που τον πιάνουν τα... ψυχολογικά του.

Ως μάρτυρας κατέθεσε την Τετάρτη και ο Βασίλης Μηλιώνης, πρώην ισχυρός άνδρας της Hellas Power και συγκατηγορούμενος του Αρ. Φλώρου στη δίκη για την υπεξαίρεση. Όπως υποστήριξε,  ότι ουδέποτε είπε στον δικηγόρο του ότι ο Α. Φλώρος ήταν ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας σε βάρος του Αντωνόπουλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά