Logo

Για δωροληψία καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης



 
 

Σε φυλάκιση 9 μηνών, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, για το αδίκημα της δωροληψίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Μιχελάκης φέρεται να είχε λάβει στις αρχές του 2013, επτά χιλιάδες ευρώ από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη - το Δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή - προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ερώτηση σχετικά με την οικονομική αντιδικία που είχε ο τελευταίος με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Σχετικές σημειώσεις που αναφέρονται στην εν λόγω υπόθεση, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί από τις διωκτικές αρχές στο ιδιωτικό πολεμικό μουσείο, ιδιοκτησίας του Αν. Πάλλη, στο Κορωπί.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο πρώην νεοδημοκράτης υπουργός αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος μεταξύ των άλλων: «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομα μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά. Για μια ερώτηση όμως που δε δουλεύει δεν είναι υπέρ του! Εγώ πήρα την ερώτηση του συναδέλφου μου την οποία ο Πάλλης θεωρούσε στημένη από τον Ρέστη και την συνέχισα. Έχει λογική να έλαβα χρήματα από αυτό; Αφού επρόκειτο για ερώτηση που την θεωρούσε εις βάρος του».

Ο Αν. Πάλλης εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο με πληρεξούσιο δικηγόρο, οι οποίος στην αγορεύσή του υπεραμύνθηκε της αθωότητας του εντολέα του. Η ποινή που επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους είναι με τριετή αναστολή, ενώ το Δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά