Logo

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πέντε συλληφθέντες από την πορεία για την Libertatia



 
 

Η Δ΄ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης,με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, άφησε ελεύθερους χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο τους πέντε της κατάληψης «Libertatia» που απολογήθηκαν την Παρασκευή για ένα κακούργημα (εμπρησμός) και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων οι πράξεις της απείθειας της αντίστασης και της φθοράς.

Οι πέντε κατηγορούμενοι (μία κοπέλα και τέσσερις άνδρες), ηλικίας 22 ετών έως 37 ετών, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους, φέρονται ότι έβαλαν φωτιά σε κλούβα της αστυνομίας, που βρέθηκε μπροστά τους, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία της περασμένης Δευτέρας. .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κάποια σαφής αναφορά που να καταδεικνύει ότι  κάποιος από τους πέντε συλληφθέντες ήταν φυσικός ή ηθικός αυτουργός του εμπρησμού της αστυνομικής κλούβας..

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορουμένους δεκάδες αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση  στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και  ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς όταν πληροφορήθηκαν την απελευθέρωση των συντρόφων τους.

Υπενθυμίζεται, ότι τα επεισόδια της Δευτέρας ξεκίνησαν όταν η πορεία της Αντεξουστιαστικης Κίνησης Θεσσαλονίκης έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών. Σε αυτό το σημείο, κάποιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο των ΜΑΤ, βάζοντας φωτιά με πυρσό στον πίσω αριστερό τροχό του οχήματος. Αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ένας δεύτερος γύρος επεισοδίων εκτυλίχθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας, στα γύρω στενά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά