Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για αιματηρό επεισόδιο στο Καλοχώρι



 
 

Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  οι οκτώ από τους συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο, που στοίχισε την Κυριακή τη ζωή σε έναν 22χρονο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης..

Οι συλληφθέντες είναι  Έλληνες, Αλβανοί και ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στην πλειονότητά τους κάτοικοι Διαβατών, οι οποίοι φέρονται  να συμμετείχαν στη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων νεαρών, το βράδυ της Κυριακής.  Μάλιστα, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο με ξυλοδαρμό, λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία της προανάκρισης, ο 22χρονος δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος, το οποίο αποδείχθηκε θανατηφόρο. Φίλοι του τον μετέφεραν αιμόφυρτο στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τη Δευτέρα οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου ο εισαγγελέας, αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για συμπλοκή στη συνέχεια τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Οι συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη αναβολή από το δικαστήριο, το οποίο τους άφησε ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Αρχικά η πρόεδρος , κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας, να παραμείνουν κρατούμενοι οι συλληφθέντες μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.  Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους όμως, που ήταν φίλοι του θύματος, αντέδρασαν και δήλωσαν ότι επιθυμούν να πάνε στην κηδεία του 22χρονου, η οποία θα γίνει αύριο Τρίτη το μεσημέρι. Ετσι, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες ήταν εννέα. Ο ένας εξ αυτών, που ήταν ανήλικος, αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί από  δικαστήριο ανηλίκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-1-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά