Logo

Την απαλλαγή Λιακουνάκου για το «σκάνδαλο της SONAK» πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Την απαλλαγή του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και άλλων 16 προσώπων που κατηγορούνται για την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο στρατό ξηράς, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, Ι. Κούτρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, από την υλοποίηση της σύμβασης - μέσω της εταιρείας SONAK του Θ. Λιακουνάκου - δεν προέκυψε οικονομική ζημιά σε βάρος του δημοσίου και επομένως δεν διαπράχθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, για το σύστημα αυτό το οποίο αποτελούνταν από 11 κέντρα ακρόασης και δεκαοκτώ παρεμβολείς, καταβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2002 στην προμηθεύτρια εταιρεία ως προκαταβολή 34,5 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο νωρίτερα οι «δοκιμές πεδίου» του συστήματος είχαν αποτύχει.

Μαζί με το Θ. Λιακουνάκο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας του, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία, στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απιστία κάθονται οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Επίσης, για απλή συνέργεια στο εν λόγω αδίκημα κατηγορούνται ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά