Logo

Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία - Συνεχίζεται η έρευνα για το "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος"



 
 

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέρος της δικογραφίας για το σκάνδαλο  NOVARTIS, καθώς η εισαγγελική έρευνα "σκόνταψε" στην εμπλοκή για πιθανή δωροδοκία και απιστία τουλάχιστον πέντε πρώην υπουργών της περιόδου 2010-2015. 

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισασγγελείς, Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης  παρέδωσαν τη δικογραφία στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διαβίβασή της, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στη Βουλή. 

 Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η εισαγγελική έρευνα ξεκινά από το 2006 και φθάνει μέχρι τις αρχές του 2015. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί ενδείξεις ενδεχόμενης δωροδοκίας και απίστίας για δέκα πρώην κυβερνητικά στελέχη (8 πρώην υπουργούς και 2 πρώην πρωθυπουργούς), μεταξύ των οποίων υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ενημέρωση ο Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης  Τζανακόπουλος,  ανακοίνωσε ότι «ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά. Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Συνεχίζεται η έρευνα για το "ξέπλυμα" -  Δίωξη για δωροδοκία 

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, συνεχίζει την έρευνά της για την υπόθεση Novartis αναφορικά με την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)  από πολιτικά και μη πρόσωπα.  

Όπως έγινε γνωστό,  ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis εναντίον του οποίου εκδόθηκε και διάταξη που του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στη Βουλή διαβιβάζονται και τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπέρμετρες αγορές φαρμάκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά