Logo

Νέα δίκη στο ΣτΕ για τη συνέχιση εκτροπής του Αχελώου



 
 

Με αφορμή την έκδοση νέων υπουργικών αποφάσεων για τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού, στο Θεσσαλικό κάμπο άνοιξε νέα δίκη για την υπόθεση, η έβδομη κατά σειρά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Υπενθυμίζεται, ότι το ΣτΕ έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 6 αποφάσεις, με τις οποίες ακύρωσε τα έργα εκτροπής του Αχελώου, ενώ μια απόφαση έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ενώ εκκρεμούσαν προς εκδίκαση και ήταν να συζητηθούν στην αυξημένη σύνθεση του Ε΄ Τμήματος (με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας, Παναγιώτη Ευστρατίου) οι αιτήσεις ακύρωσης τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, κ.λπ., κατά των αποφάσεων συνέχισης μερικών έργων απορροής των ποταμών στη Θεσσαλία, εκδόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος νέες υπουργικές αποφάσεις για το εν λόγω θέμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι προσφεύγοντες υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα συνέχισης της δίκης επισημαίνοντας ότι οι νέες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν καταργούν τη δίκη που εκκρεμεί, αλλά αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις είναι συμπροσβαλλόμενες των πρώτων για τις οποίες ήδη έχουν ζητήσει την ακύρωσή τους.

Κατόπιν αυτών οι αιτήσεις προσδιορίστηκαν να συζητηθούν μέσα στον ερχόμενο Μάιο.

Κατά τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, οι νέες  υπουργικές αποφάσεις επαναφέρουν το παλαιό πρόγραμμα εκτροπής του Αχελώου με τη συνέχιση των έργων στα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας.

Τέλος, σήμερα Δευτέρα για το ίδιο θέμα κατέθεσαν και νέες αιτήσεις ακύρωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά