Logo

Θεσσαλονίκη: Πολυετείς καθείρξεις στους βιαστές φοιτήτριας του ΑΠΘ



 
 

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε πολυετείς ποινές κάθειρξης τους δύο Αλγερινούς που βίασαν φοιτήτρια το 2016 στο Αριστοτέλειο.

Οι δύο Αλγερινοί εκτός από την κατηγορία του βιασμού κρίθηκαν ένοχοι και για άλλα αδικήματα (κατοχή και εμπόρία ναρκωτικών ουσιών, ληστείες, κλοπές. κ.α.) και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 29 ετών στον πρώτο και 21 ετών στον δεύτερο. 

Την κατηγορία του βιασμού αντιμετωπίζει ακόμα ένας Αλγερινός, ο οποίος  παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για το βιασμό, ηλικίας 19 ετών, 22 ετών και 29 ετών, είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία φοιτήτριας του ΑΠΘ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι τη λήστεψαν και ασέλγησαν σε βάρος της, μετά από πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε διαμέρισμα, που νοίκιαζε ένας εξ αυτών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά χασίς, κλεμμένα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ, κ.ά.

Στον ίδιο διαμέρισμα βρέθηκαν τρεις ακόμη αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους ένας ακόμη Αλγερινός, ένας Σύρος και ένας υπήκοος Δυτικής Σαχάρας, που καταδικάστηκαν για τα ναρκωτικά σε ποινές κάθειρξης από 8 ετών έως 15 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό κατά τις απολογίες τους υποστήριξαν ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας,  ενώ για τα ναρκωτικά όλοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν εμπλοκή με εμπόριο και διακίνηση, αλλά τα είχε αφήσει ένας Αλβανός για φύλαξη.

Σημειώνεται, ότι μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου όλοι  οι καταδικασθέντες επέστρεψαν στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά