Logo

Κάθειρξη 16 ετών στον Άντε Σάπινα για στοιχηματική απάτη



 
 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε την Πέμπτη ερήμην σε κάθειρξη 16 ετών τον άνθρωπο που μετείχε σε μια απο τις  μεγαλύτερες στοιχηματικες απάτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Κροάτη Άντε Σάπινα. 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρία κακουργήματα, κλείνοντας με την ετυμηγορία του τον κύκλο της 14χρονης εκκρεμοδικίας της υπόθεσης στο επίκεντρο της οποίας ήταν ο αγώνας  του Κυπέλλου UEFA Πανιωνίου - Δυναμό Τυφλίδας (5 - 2), ο οποίος διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου 2004 στο γήπεδο της Νεας Σμύρνης.

Όπως έχει γίνει γνωστό,  ο στενός συνεργάτης του Άντε Σάπινα, ο φυγόδικος Ντάνιελ Ματάνοβιτς, το Δεκέμβριο του 2004, δύο μέρες μετά από τη λήξη του αγώνα Πανιωνίου - Δυναμό Τυφλίδας, στις 3 Δεκεμβρίου 2004, εισέπραξε απο το κερδισμένο παράνομο στοίχημα πανω απο 2 εκατομύρια ευρώ σε μια βαλιτσα.

Σήμερα Πέμπτη μετά από πολλές αναβολές το δικαστήριο δίκασε και καταδίκασε ερήμην τον Άντε Σαπίνα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι μάρτυρες δημοσιογράφοι, οι οποίοι αποκάλυψαν τη δράση του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, Κυριάκος Θωμαίδης και Σωτήρης Γιαννάτος.

Σύμφωναμε το dikografies.blogspot.gr, ο  Άντε Σάπινα έχει καταδικαστεί και στη Γερμανία ως "εγκέφαλος" διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμου.

Συγεκριμένα, το Νοέμβριο του 2005,  του επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετων και 11 μηνών.

Ο Άντε Σάπινα το  Νοέμβριο του 2009 συνελήφθη απο την αστυνομία του Μπόχουμ, στη Γερμανία, για στήσιμο αγωνων, ενω στις 15 Απριλίου του 2011 καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, μετα απο ομολογία του για την εμπλοκή του σε 20 αγώνες στην Ευρώπη.

Η έφεσή του τότε εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014 και καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 5ετη φυλάκιση.

Ο  Κροάτης καταδικασθείς έμεινε αξέχαστος για αυτό που είπε στον διεφθαρμένο Γερμανό διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ: "Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος όσων στήνουν αγώνες".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά