Logo

Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και τα μέλη του πληρώματος του «CELINE STAR» με τον 1,3 τόνο «σοκολάτας» 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Πέμπτη μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή του Πειραιά ο Σύρος πλοίαρχος και οι ομοεθνείς του τρεις ναυτικοί - μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους «CELINE STAR» που εντοπίστηκε νότια της Κρήτης με 48 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 1.269,45 κιλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  οι τέσσερις Σύροι  κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, ωστόσο φέρονται, κατά τις διωκτικές αρχές, να είναι «στρατολογημένοι».

Αρχικά οι τέσσερις Σύροι είχαν δηλώσει ότι ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, ωστόσο, δεν εντοπίστηκε πάνω στο σκάφος αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ο 44χρονος πλοίαρχος του αλιευτικού φέρεται να είπε κατά την απολογία του στον ανακριτή: «Είχαμε πάρει απόπλου από τη Λαττάκεια της Συρίας μετά από έλεγχο, με προορισμό την Τύνιδα, όπου θα πηγαίναμε το σκάφος προς πώληση. Δεν γνωρίζαμε τίποτα ούτε εγώ ούτε το υπόλοιπο πλήρωμα για τις ναρκωτικές ουσίες που βρίσκονταν σε κρύπτη του σκάφους και κλεισμένα με λαμαρίνες».

Μετά την συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση, ο πλοίαρχος και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος, ηλικίας 48 ετών, 45 ετών  και 42 ετών, οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, είναι παράνομη συγκρότηση από κοινού και ένταξη από κοινού σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και παράνομη διακίνηση από κοινού με δράστες που δρουν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ΄επάγγελμα, και με το προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ναρκωτικές ουσίες ήταν κρυμμένες κατά τέτοιο τρόπο, που δυσκόλεψαν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Λιμενικού στον εντοπισμό τους. Συγκεκριμένα, τα ναρκωτικά βρίσκονταν  σε κρύπτη μπροστά από δύο δεξαμενές νερού και σκεπασμένα με διάφορα μπαχαρικά, κανέλα και καφέ προκειμένου να μην μπορούν να εντοπιστούν από τους σκύλους.

Οι λιμενικοί αναγκάστηκαν, μάλιστα, να κόψουν τις λαμαρίνες, κάνοντας το σκάφος «φύλλο και φτερό».

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς αναζητούνται οι αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει ξαναπασχολήσει το συγκεκριμένο σκάφος τις ελληνικές αρχές, έστω και με άλλη ονομασία.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών έγινε μετά από πληροφορίες που έφτασαν την Πέμπτη 1η Μαρτίου στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από την υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων.

Υπενθυμίζεται,  πως και τον Δεκέμβριο, μετά από συνεργασία των δυο συγκεκριμένων υπηρεσιών, είχε κατασχεθεί το ρυμουλκό «Andreas» - και πάλι στην Κρήτη - το οποίο μετέφερε 6.177,8 κιλά κατεργασμένης κάνναβης. Το σκάφος είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κύπρο, προσέγγισε τις ακτές της Λαττάκειας στη Συρία και είχε δηλώσει τελικό προορισμό του τη Μάλτα.

Ως προς τους «εγκεφάλους», εξετάζεται εάν πρόκειται για κύκλωμα προέλευσης Συρίας και Λιβάνου, και δεν αποκλείεται το ίδιο κύκλωμα να κρύβεται πίσω από μεταφορά ναρκωτικών με το «CELINE STAR».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά