Logo

Κάθειρξη 13 ετών στον Άρη Φλώρο για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου [φωτο]



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Άρη Φλώρο, επικεφαλής της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Energa,  για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014.

Συγκεκριμένα, καταδίκασε τον επιχειρηματία σε κάθειρξη 13 ετών κατά πλειοψηφία με τους δικαστές που μειοψήφισαν να έχουν ζητήσει την επιβολή κάθειρξης 17 ετών στον κατηγορούμενο, στον οποίο χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. 

Παράλληλα,  έκρινε ομόφωνα ενόχους  τους Αλβανούς συγκατηγορουμένους του Άρη Φλώρου στους οποίους επέβαλε: 

*Κάθειρξη 23 ετών στον  Ντούλτσε Όλτι (Dulce Olti), για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού

*Κάθειρξη 22 ετών και 3 μηνών στον Μπάκο Άρμπερ (Bako Arber) για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο.

Με την ετυμηγορία του το δικαστήριο δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των δύο αλλοδαπών καταδικασθέντων, οι οποίοι μετά την έκτιση της ποινής τους θα πρέπει να απελαθούν και θα απαγορεύεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα για 10 έτη. 

Το δικαστήριο, αναλυτικότερα, έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους τρεις κατηγορουμένους κρίνοντας ότι η επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Αντωνόπουλος έγινε από τους δύο αλλοδαπούς μετά από εντολή που πήραν από τον επιχειρηματία. 

Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας είχε τονίσει  στην αγόρευσή της πως το "πληρωμένο συμβόλαιο" σε βάρος του δικηγόρου αφορούσε τη διένεξη που είχε ο ΛΑΓΗΕ με την εταιρία Energa.

Οι δικαστές με την απόφασή τους δεν άναγνώρισαν κάποιο ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες. 

Επίσης, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Παναγιώτη Ευθυμιάδη και Ιωάννη Τσιβελεκίδη, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών που του επιβλήθηκε μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης των εταιριών Energa και Hellas Power. Στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα δολοφονίας του κ. Αντωνόπουλου και ισχυρίστηκε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στην υπόθεση  με σκοπό να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά