Logo

Για κακούργημα διώκεται ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης



 
 

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημάρχου Ωραιόκαστρου, Αστέριου Γαβότση

Η ποινική δίωξη, που ασκηθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αφορά αποζημίωση -ύψους 228.000 ευρώ- που φέρεται να πληρώθηκε από τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου, με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για δικαστική απόφαση που αφορούσε τον ίδιο τον κ. Γαβότση. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Αυγή» και με βάση το δημοσίευμα είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το  2008 ο κ. Γαβότσης, με την ιδιότητα του δημάρχου Μυγδονίας, είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ως ηθικός αυτουργός επεισοδίων, που είχαν σημειωθεί μία 5ετία νωρίτερα και αφορούσαν τη ματαίωση δημιουργίας ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονοκατοικία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών, οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας απέστειλαν κατασχετήρια αναφορά σε τράπεζα, διεκδικώντας αποζημίωση που -μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις- έφτανε τις 228.000 ευρώ. Ακολούθησε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε στις 22 Ιουλίου του 2010, τα εξής: «Απαραίτητη κρίνεται η τροποποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2010 νέου Κ.Α. εξόδων 02.00.6496 με τίτλο αποζημίωση μετά από δικαστική απόφαση και την ενίσχυση του παραπάνω κωδικού αριθμού με το πόσο των 228.345,44 ευρώ από το αποθεματικό» όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο επισυνάφθηκε στην παραγγελία της προκαταρκτικής.

Ο κ. Ζήσης, με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία  στρέφεται και σε βάρος του προκατόχου του κ. Γαβότση καθώς και σε βάρος όσων  ήταν υπεύθυνοι εκείνη την περίοδο για τον καταλογισμό των παραπάνω χρημάτων.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά