Logo

Δις ισόβια στον λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε δις ισόβια στον 46χρονο λέκτορα του ΑΠΘ κρίνοντάς τον ένοχο για την δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της.  

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον καταδικασθέντα κάποιο ελαφρυντικό.

Μετά την δικαστική ετυμηγορία ο 46χρονος υποστήριξε ότι είναι αθώος και δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση του δικαστηρίου. Αναρωτήθηκε μάλιστα «χωρίς αποδείξεις; σε ποια χώρα ζούμε;».  

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες την ενοχή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε σημειώσει πως «ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα».  

«Σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές, όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της  η εισαγγελέας.  

Στην απολογία του ο 46χρονος γεωλόγος είχε υποστηρίξει ότι το εις βάρος του  κατηγορητήριο στηρίζεται σε "θεωρία συνωμοσίας", αποδίδοντας λάθη και παραλείψεις στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε η σύζυγός του μέχρι τον θάνατό της, τον Αύγουστο του 2013.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι  θάνατοι των δύο γυναικών είχαν δημιουργήσει προβληματισμό από την αρχή στους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», όπου νοσηλεύτηκαν. Οι εξετάσεις τελικά έδειξαν το αρσενικό και οι γονείς της συζύγου του λέκτορα άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, θεωρώντας ότι πρόκειται για δολοφονία.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά