Logo

Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για τα CDS



 
 

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα CDS. Συγκεκριμένα, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έθεσε στο αρχείο, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, την υπόθεση που αφορούσε στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολύχρονη έρευνα - ξεκίνησε το 2010 από τον εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου που στρέφονταν κατά παντός υπευθύνου - δεν προέκυψε  σύνδεση του Α. Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Από την έρευνα, επίσης, δεν διαπιστώθηκε με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το  2012 ο κ.Κορέας είχε ζητήσει και αυτός την αρχειοθέτησης της υπόθεσης, κρίνοντας ότι οι καταγγελίες για τον κ. Παπανδρέου δεν στοιχειοθετούνται. Στην αρχειοθέτηση δεν συμφώνησε ο τότε οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος  έδωσε παραγγελία να συνεχιστεί η έρευνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά