Logo

Αθωώθηκε ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Πάχτα



 
 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για τη φερόμενη προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής τον Σεπτέμβριο του 2013 να “λιντσάρουν” το δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Το Δικαστήριο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φράση του κ. Καμμένου ως «πολιτική έκφραση», με αφορμή την ένταση που είχε δημιουργηθεί για τα μεταλλεία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, η οποία ειπώθηκε καθ’ υπερβολή αλλά δεν περιείχε προτροπή σε βιαιοπραγίες.

Για την υπόθεση το κόμμα των ΑΝΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνεπής προς την πάγια θέση του περί κατάργησης της απαράδεκτης ασυλίας των πολιτικών, προσήλθε σήμερα αυτοπροσώπως ενώπιον του φυσικού δικαστή του στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποκρούσει τον Χρήστο Πάχτα και να υποστηρίξει τους κατοίκους της Χαλκιδικής στον δίκαιο αγώνα τους κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής τους.

Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι δήθεν είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά