Logo

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του MEGA προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του «μαύρου» που επέβαλε το ΕΣΡ



 
 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν η  ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) στον τηλεοπτικό σταθμό  Mega και ζητούν να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. 18/2018 απόφαση του  Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει την  υποχρέωση τερματισμού  λειτουργίας του.  

Την περαμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία  «πάγωσε» η επίμαχη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,   μετά από αίτηση  της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καναλιού Τηλέτυπος Α.Ε.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί, ενώ η συζήτησή της δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Η αίτηση ακύρωσης του Mega έχει προσδιοριστεί  να συζητηθεί στις 4 Μαϊου του 2018,  με  εισηγητή  τον  Σύμβουλο  Επικρατείας, Ηλία  Μάζο.

Στην αίτηση που κατέθεσαν σήμερα Δευτέρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι εργαζόμενοι υποστηρίζεται ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος  4339/2015  είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι εργαζόμενοι  στο Mega αναφέρουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί «ουδέν ποσό έναντι των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τον Ιούνιο του 2016 και εφεξής». Παράλληλα επισημαίνουν ότι  η  απόφαση του  ΕΣΡ που επιβάλλει τον τερματισμό λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού μεταφράζεται αυτοδικαίως στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων  αποδοχών και μισθών υπερημερίας. Και προσθέτουν ότι το  κύμα των ανέργων θα αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι του Mega δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών  συγκυριών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά