Logo

Σε 16 χρόνια καταδικάστηκε ο Καρούζος - Καθειρξη 5 ετών στον Β. Ρέστη



 
 

Το Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας  μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, έριξε την Πέμπτη την αυλαία στην εκδίκαση της υπόθεσης που είναι γνωστή ως «Καρούζος Gate» επιβάλλοντας ποινές στους κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ενόχους, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, πέντε από τους συνολικά έξι κατηγορουμένους, που βρίσκονταν κατά περίπτωση αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία σε φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων, καταδικάζοντάς τους στις εξής ποινές: 

*Κάθειρξη 16 ετών, χωρίς αναστέλουσα δύναμη στην έφεσή του,  στον άλλοτε πανίσχυρο κατασκευαστή, Γιάννη Καρούζο

*Κάθειρξη 14 ετών  στην πρώην σύζυγο του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα

*Καθείρξεις 7 ετών και 5 ετών, αντίστοιχα, στους εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη 

*Κάθειρξη 5 ετών στον εφοπλιστή, Βίκτωρα  Ρέστη

Παράλληλα, το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, επίσης, εκπρόσωπο της ΦΑΝΤΟΜ και γιο του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου

Ακόμη, το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή, 200.000 ευρώ στον καθένα  στους Γιάννη Καρούζο και Ρεβέκκα Σκαφτούρα. 

Όλοι οι καταδικασθέντες - πλην του Γιάννη Καρούζου που οδηγήθηκε στη φυλακλη- παραμένουν ελεύθεροι μέχρι  την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο χορήγησε στην έφεσή τους αναστέλουσα δύναμη. .

Ειδικά για την Ρεβέκκα Σκαφτούρα το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής της επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους  της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και της υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Τα μέλη της σύνθεσης του Β΄Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (Αικατερίνη Χονδρορίζου, πρόεδρος, Απόστολος Ζαβιτσάνος και Μαρία Σακελλαροπούλου, εφέτες) επέβαλαν σε όλους τους καταδικασθέντες στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ στον καθένα από τους υπόλοιπους. 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα,  ο όμιλος Καρούζου και ειδικότερα ο Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, προερχόμενα από φοροδιαφυγή, και προχωρούσαν σε αγορές ακινήτων - φιλέτων,  ενώ εξασφάλιζαν δανεισμό από τράπεζες με το ύψος των επισφαλών δανείων να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, που ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2017,  οι άλλοτε αγαπημένοι σύζυγοι Γιάννης και Ρεβέκκα Καρούζου, που πρωτοστατούσαν στο παρελθόν στην κοσμική ζωή της χώρας,  επέρριπταν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το σκάνδαλο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά