Logo

Κρήτη: Τέσσερις στο εδώλιο για τη δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ



 
 

Ανατριχιαστικές πτυχές της δολοφονίας του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πεταμένο σε ρέμα στην περιοχή της Ροδιάς, αναμένεται να ξεδιπλωθούν σύντομα στις δικαστικές αίθουσες.

Αρχικώς οι Αρχές είχαν κληθεί να διερευνήσουν μία περίεργη υπόθεση εξαφάνισης. Γρήγορα όμως αποκαλύφθηκε ότι ήταν μία… σκηνοθετημένη εξαφάνιση σε μία προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που του είχαν στήσει την παραμονή των περυσινών Φώτων. Μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμπονται στο εδώλιο είναι ο 34χρονος συνεταίρος του θύματος, ο οποίος μάλιστα τις πρώτες ημέρες της…εξαφάνισης του φίλου του έπαιζε θέατρο σε συγγενείς ΕΛ.ΑΣ. και facebook.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε την παραπομπή τεσσάρων ατόμων στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πρόκειται για τον 34χρονο συνεταίρο του θύματος, έναν 25χρονο από την Αθήνα, έναν 24χρονο, τον οποίο αποκαλούν ως «μποξέρ» και μία 31χρονη Ηρακλειώτισσα, η οποία την περίοδο εκείνη διατηρούσε σχέση με τον συνεταίρο του θύματος. Είχε ειπωθεί μάλιστα ότι της είχε συστηθεί ως πράκτορας μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής. Οι τρεις άνδρες παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ στην κοπέλα έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Η 31χρονη ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτε απολύτως για τη δολοφονία και το πτώμα.

Όσο για τους εμπλεκόμενους νεαρούς, υπάρχει αλληλοκάρφωμα, αφού ο ένας επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη της δολοφονίας στον άλλον. Να σημειωθεί ότι αρχικώς συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ο συνέταιρος και ο 25χρονος, στην πορεία όμως δόθηκαν στοιχεία για τον μυστηριώδη «μποξέρ».

Το ραντεβού θανάτου και το… θέατρο σε συγγενείς και ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόσωπο αυτό κατάφεραν να το ταυτοποιήσουν οι Αρχές και να το οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις μήνες μετά την άγρια δολοφονία του 39χρονου, αφού διασταύρωσαν ότι είχε κάνει πράγματι ταξίδι-αστραπή στο Ηράκλειο την ημέρα της δολοφονίας. Φαίνεται λοιπόν ότι ως προς τους τρεις υπάρχει σύγκρουση στην υπερασπιστική γραμμή.

Από την πρώτη στιγμή ο 34χρονος συνεταίρος του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα ισχυρό άλλοθι για τον εαυτό του. Τόσο στην Αστυνομία όσο και στους συγγενείς του θύματος ο 34χρονος έπαιζε θέατρο και έκλαιγε για τον αγνοούμενο φίλο και συνεργάτη του, προσπαθώντας με πειθώ και φλυαρίες να παραπλανήσει την ΕΛ.ΑΣ. και να στρέψει τις έρευνες σε άλλη κατεύθυνση.

Οι… φιλότιμες προσπάθειές του να απομακρυνθούν οι υποψίες από πάνω του μάλλον γύρισαν μπούμερανγκ, αφού πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί τον τοποθέτησαν στο κέντρο της έρευνας μέχρι που επιβεβαιώθηκαν από τις απαντήσεις που πήραν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις κάμερες ασφαλείας.

Το υλικό που αλίευσαν πρόδωσε το ένοχο μυστικό της εμπλεκόμενης παρέας. Η κάμερα καταγράφει το αυτοκίνητο του θύματος να κινείται προς τη Ροδιά και πίσω να ακολουθεί το αυτοκίνητο της φίλης του συνεταίρου. Η παραμονή τους στην περιοχή, με βάση το υλικό από τις κάμερες, είναι ολιγόλεπτη, ενώ κατά την επιστροφή δεν ακολουθεί το όχημα του θύματος.

Υπενθυμίζεται, ότι το αυτοκίνητο του 39χρονου είχε εγκαταλειφθεί κοντά στο σημείο όπου πετάχτηκε το πτώμα. Τα ανοιχτά παράθυρα υπό συνθήκες καταρρακτώδους βροχής κίνησαν τις υποψίες περίοικων που ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου ο 39χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ πήγε στην περιοχή του Σκαφιδαρά όπου του είχαν κλείσει ραντεβού με κάποιο πρόσχημα. Σε φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα είχε πει ότι θα πήγαινε σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Το θύμα δέχθηκε στοχευμένα χτυπήματα στο πρόσωπο, ενώ χτύπημα στο πίσω μέρος της κεφαλής είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο αυχένας του.

Έβαλαν το πτώμα στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου του θύματος και το ξεφορτώθηκαν στο ρέμα όπου εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα. Ο 39χρονος είχε εγκατασταθεί στο Ηράκλειο λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του, θέλοντας να κάνει μία νέα επαγγελματική αρχή σε συνεργασία με τον 34χρονο, τον οποίο γνώριζε από παλιά. Για την ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να είναι οικονομικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-3-2018 από directNEWS.gr πηγή:  Πατρίς


Τελευταία Δικαστικά