Logo

Η απολογία του αγγειοχειρουργού για τη δολοφονία της μεσίτριας: «Ήμουν άλλος άνθρωπος»



 
 

«Ήταν ο χειρότερός μου εφιάλτης» είπε, μεταξύ άλλων, στην πολύωρη απολογία του ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός  για την τραγική εξέλιξη που είχε για την 36χρονη  μεσίτρια η επέμβαση που πραγματοποίησε ο ίδιος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

«Ήμουν άλλος άνθρωπος, ήταν κάτι που με ξεπερνούσε», είπε στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο δικάζει τις τελευταίες ημέρς την υπόθεση,  επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πράξη του να πετάξει το πτώμα της άτυχης γυναίκας σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης τον περασμένο Απρίλιο. 

Ο κατηγορούμενος, συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αποδίδοντας το θάνατο της γυναίκας σε ατύχημα, κατά τη διάρκεια θεραπείας αφαίρεσης κιρσών.

Υποστήριξε ότι η απόφασή του να χορηγήσει στην 36χρονη αναισθητικά φάρμακα οφείλεται  στο γεγονός ότι το είχε ζητήσει εκείνη, «επειδή είχε φόβους».

«Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Προφανώς υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου» είπε, εξηγώντας ότι ανάλογες επεμβάσεις είχε κάνει και στο παρελθόν.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να είχα πεθάνει εγώ». 

Περιγράφοντας πως αισθάνθηκε και τι έκανε τις πρώτες στιγμές που αντιλήφθηκε ότι η επέμβαση δεν πήγε καλά, είπε: «Όταν διαπίστωσα ότι είναι σε ανακοπή πανικοβλήθηκα. Ενστικτωδώς έκανα Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Επί 15 λεπτά προσπαθούσα μάταια να την επαναφέρω. Βγήκα πανικόβλητος στο διάδρομο να βρω κάποιον να με βοηθήσει. Βρήκα ένα καρότσι να την μεταφέρω, είτε στην Καρδιολογική Κλινική, είτε στα Επείγοντα Περιστατικά για βοήθεια. Όταν την τοποθέτησα στο καρότσι ήταν νεκρή. Δεν είχε σφίξεις στην καρωτίδα, ούτε αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία». Προσθεσε, μάλιστα, πως «εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να είχα πεθάνει εγώ». 

Για τις μετέπειτα κινήσεις του ο κατηγορούμενος γιατρός  έκανε λόγο για «φαύλο κύκλο» και «αψυχολόγητες ενέργειες». «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Δεν μπορούσα να σκεφθώ ψύχραιμα. Ήμουν άλλος άνθρωπος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο σημείο (σ.σ. όπου πέταξε το πτώμα). Την άφησα κι έφυγα. Ήμουν χαμένος τελείως». Συνεχίζοντας είπε πως στο ίδιο «καθεστώς άρνησης» και «μη αποδοχής της πραγματικότητας» βρέθηκε και τις επόμενες μέρες, όπως ανέφερε. «Ήταν κάτι που με ξεπερνούσε. Ήταν μία νέα γυναίκα, υγιής και είχα την αποκλειστική ευθύνη για την επέμβαση», τόνισε και διέψευσε τους συνάδελφους του για τον εγκαταλελλειμένο χώρο όπου οδήγησε την 36χρονη για την επέμβαση.

Ισχυρίστηκε, ειδικότερα, ότι  «δεν ήταν εγκαταλελλειμένος γιαπί, ήταν καθαρός», ενώ έκανε λόγο για «παρατυπίες» στην Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου, εστιάζοντας τον ισχυρισμό αυτό «στον τρόπο που παίρναμε τα αναισθητικά και τα χορηγούσαμε χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγων» και στο γεγονός ότι «κάναμε χειρουργικές επεμβάσεις, που δεν κρίνονταν ως επείγουσες, σε μέρες γενικής εφημερίας».

Όσον αφορά την σχέση του με την 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, την χαρακτήρισε «πολύ φιλική», επιβεβαιώνοντας ότι είχε προηγηθεί μία συνάντησή τους για καφέ, εκτός νοσοκομείου, ενώ είχαν συχνή επικοινωνία, μέσω εφαρμογής στο κινητό, συζητώντας για ιατρικά θέματα ενόψει της επέμβασης.

 Κατά την έναρξη της απολογίας του ζήτησε  συγγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας για «όλο τον πόνο που τους προκάλεσα« και επισήμανε ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει κακό σε άνθρωπο. «Ήταν ο χειρότερός μου εφιάλτης» τόνισε, ενώ ένταση επικράτησε προς στιγμήν όταν στην απολογία επενέβη ο σύζυγος της θανούσας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κατηγορούμενο σχολίασε το γεγονός ότι τον ενοχοποίησε για το θάνατο της γυναίκας του. Με την παρέμβαση όμως της προεδρεύουσας του δικαστηρίου τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σημειώνεται, ότι η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Μ. Δευτέρα με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά