Logo

Ενοχή του αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο της μεσίτριας πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

H εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καπαμά, πρότεινε την ενοχή του 39χρονου ειδικευόμενου αγγειοχειρουργού για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού.

Θύμα του κατηγορούμενου ήταν η 36χρονη μεσίτρια, η οποία εξαφανίστηκε, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε, τελικά, νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής. 

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί "ιατρικού λάθους", εκφράζοντας την άποψη ότι ο αγγειοχειρουργος άφησε τη γυναίκα να πειθάνει "γιατί δεν ήθελε να γίνει αντιληπτό τι έκανε στο συγκεκριμένο χώρο", δηλαδή ότι χειρούργησε την 36χρονη για αφαίρεση κιρσών. 

Η κ. Καπαμά ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά. οπως αυτά προκύπτουν από τη δικογραφία και τις καταθέσεις των μαρτύρων και εστίασε ιδιαίτερα  στα δύο αναισθητικά φάρμακα που χορήγησε στην ασθενή εν όψει της επέμβασης, τα οποία της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Τόνισε, ειδικοτερα, ότι  ο κατηγορουμενος "δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση" για τη χορήγηση των επίμαχων αναισθητικών φαρμάκων, ούτε προέβη "σε κάποια ενέργεια να την επαναφέρει ή να καλέσει σε βοήθεια", όταν διαπίστωσε τις παρενέργειες. Επιπλέον, υπογράμμισε  ότι  χώρος στον οποίο οδήγησε την 36χρονη ήταν ακατάλληλος, τονίζοντας ότι δεν διέθετε όργανα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

"Ήθελε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο ταχεία η νάρκωση, ήθελε να έχει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο και χωρίς ρούχα", είπε, ενώ σχολιάζοντας τις υπόνοιες που διατυπώθηκαν ως προς τα κίνητρα του δράστη, ανέφερε ότι ι "πλανάται στην ατμόσφαιρα μήπως έχουμε σεξουαλική κακοποίηση", τόνισε, ωστόσο, ότι αυτά είναι υποθέσεις, τις οποίες δεν μπορεί να υιοθετήσει. "Τον πραγματικό λόγο ίσως να το γνώριζαν η αποθανούσα και ο γιατρός που δεν είπε την αλήθεια" σημείωσε.

Για τις ενέργειες του κατηγορουμένου μετά το θάνατό της γυναίκας, δηλαδή ότι τη "φόρτωσε" στο αυτοκίνητο και την πέταξε σε απόκρημνη περιοχή, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος γιατρός ενήργησε μεθοδευμένα και οι κινήσεις του δεν υποδηλώνουν ότι βρισκόταν σε πανικό, όπως διατείνεται ο ίδιος. Εκτίμησε,  παράλληλα, , ότι εάν οι διωκτικές αρχές δεν εντόπιζαν τις κινήσεις του από το gps του κινητού του, το οποίο κατέγραψε το δρομολόγιο προς Χαλκιδική, ενδεχομένως το πτώμα να μην είχε εντοπιστεί ποτέ.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη το πρωί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά