Logo

Νέα παραπομπή στο εδώλιο για 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ



 
 

Σε δίκη παραπέμπονται για άλλη μία φορά, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθηνας, τα εξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014.

Μετά την αναίρεση του πρώτου βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν στο εδώλιο οι έξι κατηγορούμενοι - τρεις Έλληνες και τρεις  ξένοι - για το αδίκημα της απιστίας, οι δικαστές μετέτρεψαν την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε απιστία.

Νομικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το νέο παραπεμπτικό βούλευμα, τόνιζαν ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η  απόφαση για τη διαχείριση των επίμαχων ακινήτων  λήφθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ τα οποία, ωστόσο, «προστατεύονται» με το ακαταδίωκτο, ενώ τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων φέρονται να συνήργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς. 

Έτσι, συνέχιζαν οι ίδιοι κύκλοι, παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί στην απιστία, ενώ, αντιθέτως, οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης μένουν στο απυρόβλητο, λόγω της σχετικής πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά