Logo

Ζάκυνθος: Βούλευμα-καταπέλτης για τους δράστες της άγριας δολοφονίας του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον [βίντεο]



 
 

Έννεα άτομα παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου.

Από τους εννέα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν επτά, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά το περιστατικό και κρατούνται, ενώ ένας παραμένει άγνωστος. Πρόκειται για έναν άνδρα, περίπου, 20 ετών, με ύψος 1.80 μ., καστανά μαλλιά, που φορούσε λευκή μπλούζα και τζιν βερμούδα.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την παραπομπή των εμπλεκόμενων στο φονικό ξυλοδαρμό, εξέτασαν με μεγάλη προσοχή το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος,.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει καρέ-καρέ τα βίαια γεγονότα της νύχτας της 7ης Ιουλίου 2017, που κατέληξαν στην άγρια δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον.

Ο 22χρονος Αμερικανός, σύμφωνα με το ant1news.gr, το μοιραίο βράδυ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο του Λαγανά. Εκεί διαπληκτίστηκε με μία παρέα Σέρβων. Πολύ γρήγορα τα πνεύματα άναψαν και ο Χέντερσον έτρεξε να ξεφύγει.

Όπως επισημαίνεται στο βούλευμα, η παρέα των Σέρβων  κυνήγησε τον 22χρονο  και λίγα μέτρα μακριά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένας από τους επιτιθέμενους συνέχισε να τον χτυπά με μία σιδερογροθιά, ακόμα κι όταν ήταν στο έδαφος.

Από τους εννέα, κατηγορουμένους στην υπόθεση,  έξι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δύο της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ένας της συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Μάλιστα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου διατάσσουν την παράταση της προσωρινής κράτησης των συλληφθέντων.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά