Logo

Οριστικά έκπτωτος με απόφαση του ΣτΕ ο πρώην τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου



 
 

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση του Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ, που ζητούσε την ακύρωση της υπ' αριθμ.  707/21.12.2016 απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, με την οποία παύθηκε από τη θέση του τοποτηρητή της Μουφτείας του Διδυμοτείχου.

Ο Σερίφ Δαμάδογλου παύθηκε από τα καθήκοντά του, μετά από την αμετάκλητη καταδίκη του για απλή συνέργεια σε υπόθεση απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων  Το 2013, συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η καταδικαστική απόφαση κατέστη αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου. 

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ αν και γνώριζε το ψευδές περιεχόμενο δηλώσεων που υπέβαλε ο αδερφός του, Σεριάτ Σερίφ Δαμάδογλου, για να εισπράξει κοινοτικές επιδοτήσεις από καλλιέργειες, εν τούτοις συναίνεσε σιωπηρώς και δεν εναντιώθηκε στην υποβολή τους. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο αδερφός του, ενώ τελικά η επίμαχη επιδότηση δεν καταβλήθηκε.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επικύρωσε, τελικώς, την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -  Θράκης, κρίνοντας συνταγματική και νόμιμη την παύση του Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά