Logo

Ένταλμα σύλληψης για την 22χρονη φοιτήτρια που πέταξε το νεογέννητό της στον ακάλυπτο [φωτο]



 
 

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος της 22χρονη φοιτήτριας, η οποία πέταξε το νεογέννητό της σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για παιδοκτονία, αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Σύμφωνα με τη εξέταση του ιατροδικαστή το μωράκι γεννήθηκε απόλυτα υγειές, δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και ξεψύχησε επειδή παρέμεινε επί 12 ώρες στο κρύο.

Η 22χρονη ομολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη ούτε η μητέρα της και μόλις γέννησε στην μπανιέρα, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ψαλίδι, τύλιξε το νεογνό με σεντόνι, το έβαλε σε σακούλα και το έριξε στο δίχτυ ασφαλείας που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Η 22χρονη μετά την ομολογία της μεταφέρθηκε σε γυναικολογική κλινική, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη. Σήμερα την επισκέφτηκε η 15η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία και της έδωσε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, «Η 22χρονη εφόσον έχει αποκατασταθεί η υγεία της, θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια την Παρασκευή. Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της, έχοντας ψυχολογικά καταρρεύσει. Μετανιώνει για ό,τι έκανε, ενώ και ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά