Logo

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Ν. Παπαουλάκης ζητά από το ΣτΕ την ακύρωση της απόλυσής του



 
 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νικόλαος Παπαουλάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά την  ακύρωση της απόλυσής του. 

Ο κ. Παπουλάκης, διδάκτωρ μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, το 2008 διορίστηκε μέλος της ΕΕΤΤ και εν συνεχεία αναβαθμίστηκε το 2013 σε αντιπρόεδρο, ενώ για ένα διάστημα 1,5 έτους άσκησε καθήκοντα προέδρου (λόγω μη καλύψεως της θέσης του προέδρου).  Απολύθηκε λόγω της συμμετοχής του, τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών, κ.λπ.

Στην αίτησή του αναφέρει ότι το  φθινόπωρο του 2017 του ζητήθηκε από τη Ν.Δ. να συμμετάσχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.Όπως λέει ανταποκρίθηκε στο αίτημα και  και παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή, ισχυριζόμενος ότι το ίδιο είχε κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όταν κλήθηκε από άλλους φορείς (εκτός Ν.Δ.).

Μετά την συνάντηση αυτή δέχθηκε αρνητικά σχόλια από μερίδα του Τύπου, από τα οποία διασύρθηκε δημόσια, όπως υποστηρίζει καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος βουλευτού της Ν.Δ., κ.λπ. Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η οποία με πλειοψηφία ψήφων 6 υπέρ και μιας κατά, αποφάσισε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα ο Νικόλαος Παπαουλάκης.

Όμως, ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τον παρέπεμψε  στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

Όπως υποστηρίζει στην αίτησή του προς το ΣτΕ, η απόφαση της απόλυσης  υπέλαβε ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του. Και αυτό γιατί,  παραβλέφθηκε ότι η δημοσιότητα που ακολούθησε από την συμμετοχή του στην επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ. (9.10.2017) δεν προσέβαλε το κύρος της ΕΕΤΤ, καθώς τα σχόλια που ακολούθησαν συνηθίζονται στην πολιτική αντιπαράθεση και είναι αδιανόητο να συνιστούν τεκμήριο έλλειψης πολιτικής ουδετερότητας, αλλά ούτε αποδεικνύουν αξιόπιστα την παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας, προσθέτει στην αίτησή του.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η απόλυσή του είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά