Logo

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή 353 πρώην μετόχων και εργαζομένων του ΟΑΣΘ



 
 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή 353 πρώην μετόχων και εργαζομένων του  «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ) οι οποίοι στρέφονταν κατά απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που αφορούσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν την ακύρωση της  υπ΄ αριθμ. 5503/400/24.1.2018 αποφάσεως του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία  αφορά την προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού με κατακύρωση της πλέον συμφέρουσας προσφοράς για την επιλογή εξειδικευμένου αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο της απογραφής και αποτίμησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας  του ΟΑΣΘ, η οποία περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο με το άρθρο 22 του νόμου 4482/2017.

Συγκεκριμένα, υποστήριζαν ότι η επίμαχη  πουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση κρίνοντας ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον να ζητήσουν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 5503/400/24.1.2018 αποφάσεως του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. 

Όπως τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας από την υπουργική απόφαση δεν προκαλείται βλάβη στα οικονομικά συμφέροντά τους, καθώς έχει εκδοθεί σύμφωνα  με τις νομοθετικές διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού και προς εξυπηρέτηση σκοπών δημοσίου συμφέροντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά