Logo

Στις 12 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για το "LI-LI SHU" στο Κολωνάκι και τα ναρκωτικά



 
 

Χωρίς την παρουσία των ηχηρών ονομάτων της σόουμπιζ (επιχειρηματίες, ηθοποιοί, παρουσιαστές, μοντέλα) που κατηγορούνται για τη διακίνηση ναρκωτικών στο ρεστοράν μπαρ στο Κολωνακίου «LI-LI SHU», άρχισε σήμερα, στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν 11 μόνο από τους συνολικά 27 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Το Δικαστήριο ωστόσο διέκοψε τη δίκη για τις 12 Ιουνίου 2018, αφού τρεις κατηγορούμενοι αλβανικής υπηκοότητας δεν είχαν συνηγόρους και ζήτησαν να γίνει διορισμός από τον σχετικό κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (αυτεπαγγέλτως διοριζόμενοι).

Βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης φέρεται ένας 53χρονος επιχειρηματίας ο οποίος ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού μαζί με έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, έναν γνωστό παρουσιαστή, μια ηθοποιό αλλά και τον γιο της. Η συνεργασία τους με τον 53χρονο φέρεται να ξεκίνησε το 2013 και να κατέληξε σε καβγάδες και ανταλλαγή εξωδίκων.

Σύμφωνα με την κατηγορία από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»».

Ωστόσο, η διακίνηση φαίνεται πως δεν περιοριζόταν μόνο στο κατάστημά του, καθώς ο 53χρονος έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ενώ κάποιοι εξ αυτών διώκονται ακόμη και για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί οκτώ ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία όμως πλέον κυκλοφορούν ελεύθερα καθώς παρήλθε το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησής τους που είναι 18 μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά