Logo

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές και του νόμου Κατρούγκαλου



 
 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία 13 υπέρ έναντι 12 κατά, έκρινε την Παρασκευή σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις που αφορούν σημαντικά αλλά τεχνικά θέματα του νόμου Κατρούγκαλου και είναι σχετικές με τις περικοπές συντάξεων που έχουν προνομοθετηθεί για τις αρχές του 2019.

Οι διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συνεχιστούν την προσεχή εβδομάδα, οπότε και θα θιγεί ο πυρήνας του νόμου 4317/2016, για τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι ανώτατοι δικαστές θα ασχοληθούν με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ άλλων δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), «το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά