Logo

ΣτΕ: Νόμιμη η ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού



 
 

Νόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Υγείας, με τα οποία το  Νοσοκομείο  και το Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ενώ παράλληλα μετονομάζονται.

Το ΣτΕ κατά τη επεξεργασία των επίμαχων Π.Δ. προχώρησε μόνο σε νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για την ένταξη στο Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.  

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, συγκεκριμένα, στις σχετικές γνωμοδοτήσεις τους ( 68/2018)  διαπιστώνουν ότι και τα δύο σχέδια Π.Δ. έχουν στο κείμενό τους «κακότεχνες διαγραφές που δημιουργούν αμφιβολίες και θεωρούνται ως εκ τούτου ότι δεν αποτελούν διατάξεις του σχεδίου Π.Δ.» και καλούν σε διευκρινήσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, υποδεικνύουν την αναγραφή συγκεκριμένης δαπάνης καθώς όπως είναι γνωστό, βασική   προϋπόθεση της νομιμότητας των σχεδίων Π.Δ. είναι η υποχρεωτική αναγραφή της δαπάνης που ενδεχομένως προκαλούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, οι δύο μονάδες υγείας των φυλακών Κορυδαλλού εντάσσονται στο ΕΣΥ. Παράλληλα, το ο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού μετονομάζεται σε «Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού» ενώ το νοσοκομείο κρατουμένων θα φέρει το όνομα «Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά