Logo

Πάτρα: Κάθειρξη 19 ετών στο ζευγάρι που έκαψε το επτά μηνών βρέφος του



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου κήρυξε την Τρίτη ένοχο το ζευγάρι που αντιμετώπιζε κατηγορίες σχετικές με την υπόθεση  κακοποίησης του βρέφους του, που  το καλοκαίρι του 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και κατάγματα. 

Το δικαστήριο επέβαλε στην μητέρα και στον πατέρα κάθειρξη 19 ετών στον καθένα  για την κακοποίηση του παιδιού που συγκλόνισε την κοινωνία της Πάτρας, πριν ένα χρόνο περίπου.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονταν (επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία για την κακοποίηση του παιδού τους) και  «τα έριχναν ο ένας στον άλλον».

Δικαστές και ένορκοι, ωστόσο, δεν πείστηκαν  από τις εξηγήσεις, τις αλληλοκατηγορίες και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι δύο κατηγορούμενοι και έκριναν πως διέπραξαν από κοινού τις αποτρόπαιες πράξεις.

Η φρικτή υπόθεση διαδραματίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Το βρέφος είχε νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο ενώ σήμερα τα δύο παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται σε ιδρύματα.

Πριν τη δίκη

Η μητέρα αρνιόταν τις κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος της Θανάσης Διαμαντόπουλος δείχε δηλώσει στο thebest.gr: «Η μητέρα του παιδιού αρνείται τις κατηγορίες. Άλλος το έκανε, γνωρίζει ποιος είναι αυτός και αύριο θα αποδειχθεί στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με όσα είχε πει και ο δικηγόρος  Ιωάννης Αποστολόπουλος, το ίδιο ακριβώς ισχυριζόταν και ο 20χρονος πατέρας του παιδιού ο οποίος επίσης αρνιόταν τις κατηγορίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ι αρχικά η 28χρονη μητέρα υποστήριζε ότι το έγκαυμα που έχει το παιδί είναι από καυτό γάλα και όχι από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του. Για τα κατάγματα είχε ισχυριστεί ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι της οικογένειας, το έριξε από το ριλάξ χωρίς όπως είπε να προλάβει να το αποτρέψει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά