Logo

ΣτΕ: "Ναι" στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου  Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος



 
 

"Πράσινο φως" άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έναρξη κατασκευής του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων, εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος)..

Συγκεκριμένα, το Ε΄τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε την ολοκλήρωση των όρων δόμησης στην εν λόγω έκταση, στην οποία θα ανοικοδομηθεί πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, που θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης, κινηματογράφους κ.λπ. 

Πριν από τρία χρόνια το ΣτΕ είχε εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 124,126, 127 και 128) στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί τότε οι όροι δόμησης στην εν λόγω περιοχή, οι οποίοι στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν.

Ωστόσο, στο  μεσοδιάστημα άλλαξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και το Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε εκ νέου στο ΣτΕ λόγω αλλαγής στο πρόσωπο του προτείνοντος υπουργού.

Με την υπ' αριθμ. 71/2018 γνωμοδότησή του το Ε΄ τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (με πρόεδρο τον αντιπρέδρο ΣτΕ, Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον Δημήτρη Βασιλειάδη) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος μόνο ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητας του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά