Logo

Στα δικαστήρια οι γονείς - τέρατα από τη Λέρο που βίαζαν τα παιδιά τους [βίντεο+φωτο]



 
 

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Σε αυτή τη φρικιαστική ομολογία φέρεται να προέβη ενώπιον των αστυνομικών το ζευγάρι από τη Λέρο που διώκεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών τους. 

Οι δύο γονείς, που οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας, οδηγήθηκαν την Τρίτη στον ανακριτή της Κω από τον οποίιο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτικές απολογίες των δύο γονέων σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις νοσηρές πράξεις τους.  Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, οι δύο  γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δύο από τα τέσσερα παιδιά τους. Δηλαδή το αγόρι, ηλικίας 24 ετών, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση και την 13 ετών κόρη τους.

Ο μεγαλύτρος γιος του ζευγαριού, ηλικίας 27 ετών φαίνεται πως  δεν άντεξε αυτά τα οποία έβλεπε στο σπίτι και εγκατέλειψε την οικογένεια. Σχετικά με το τέταρτο παιδί, ένα 8χρονο αγοράκι, το έχει  ανέλαβε η θεία του, η οποία και κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν στις αρχές.. 

Επίσης, το ζευγάρι φέρεται ότι ξυλοκοπούσε συχνά τον 8χρονο γιό του.  

Αναφορικά με την κατάσταση των παιδιών πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι  δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα μιλιά, ενώ αρνείται να φάει και να πιει. 

Υπενθυμίζεται, πως το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή στη Λέρο με την κατηγορία ότι βίαζε τα δύο ανήλικα παιδιά του, έπειτα από καταγγελίες της αδελφής της μητέρας.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει συγκλονίσει όλο το νησί, ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι όλοι  ήξεραν αλλά κανείς δεν μίλαγε.

Παρέμβαση για την υπόθεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου

Η  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου,  παρενέβη στην υπόθεση και με παραγγελία της προς την εισαγγελέα της Κω ζητά: .

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λέρο και να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται, και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.



Τι ανακοίνωσε για την υπόθεση  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 13χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα. 

Όπως επισημαίνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 

* τον Μάιο του 2017, είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Καταλήγοντας, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά