Logo

Προφυλακίστηκε ο πατροκτόνος της Ζακύνθου [φωτο] 
 

Στις φυλακές οδηγείται ο 26χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας του 70χρονου πατέρα του από τις Βολίμες Ζακύνθου, καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο νεαρός οδηγήθηκε το Σαββατο στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς κατοίκους του νησιού.  Η απολογία του ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και διήρκεσε για, περίπου, έξι ώρες.

Πριν απολογηθεί  κατέθεσαν στον ανακριτή Ζακύνθου η ετεροθαλής αδελφή του και ένας άνδρας, ο οποίος είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης,  Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε πως «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον εντολέα του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του  χαρακτήρισε τον πατέρα του «Κέρβερο» και περιέγραψε την  κόλαση την οποία βίωνε

«Ο πατέρας μου ήταν Κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών», ήταν τα λόγια τα οποία είχε πει κατά την προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς και τα οποία επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή.

Αναφορικά με την ημέρα της δολοφονίας είπε:  «Πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον βιολογικό μου πατέρα, με το αυτοκίνητο της αδερφής μου από τον πρώτο γάμο της μητέρας μου. Έβγαλα τις πινακίδες κυκλοφορίας και πήρα μαζί μου την επαναληπτική καραμπίνα που είχε στο υπόγειο ο νυν σύντροφος της μητέρας μου, που είναι και αυτός Έλληνας, όπως ο πατέρας μου ο ταχυδρόμος. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είχα ήδη τυλίξει το κεφάλι και το πρόσωπό μου με μια μπλούζα, ενώ στα χέρια μου φορούσα γάντια εργασίας για να μην ανιχνευτεί η πυρίτιδα, καθώς το είχα διαβάσει στο Διαδίκτυο. Ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Είχα βάλει στην καραμπίνα εννιάρια σκάγια για πουλιά, αλλά ήξερα πως από κοντά έχουν θανατηφόρο αποτέλεσμα στον άνθρωπο. Τον πυροβόλησα συνολικά τρεις φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν κατευθείαν στο πρόσωπό του, του έριξα περίπου από 1,5 μέτρο».

Συμπαράσταση από την  κοινωνία της Ζακύνθου

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ζακύνθου είχε συγκεντρωθεί κόσμος που εξέφρασε την συμπαράστασή του στον 26χρονο κατηγορούμενο. Οι συγκεντρωμένοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό και ήσυχο παιδί, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

«Είσαι ο ήρωάς μας, είμαστε μαζί σου, είμαστε δίπλα σου να το ξέρεις» φώναζαν οι φίλοι του και τα αδέρφια του, που περίμεναν με αγωνία την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος κατά την προανακρριτική του απολογία στην αστυνομία φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων: 

«Ο πατέρας μου ήταν Κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. (...) Ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Από τότε που πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός του, Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μού παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά