Logo

Ισόβια για τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 40χρονο Χ.Μ., κρίνοντάς τον ένοχο για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, τον Δεκέμβριο του 2016 μέσα στο σπίτι της στη Λαμία. 

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε ο κατηγορούμενος σε όλη τη διάρκεια της 3ωρης απολογίας του, του «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι», «δεν γνωρίζω» δεν έπεισε την πλειοψηφία του Δικαστηρίου που με ψήφους 5-2 τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσσταση. 

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, στην επί της ενοχής απόφασης μειοψήφισαν δύο ένορκοι, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έχει μειωμένο καταλογισμό. 

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε ομόφωνα στον κατηγορούενο, καθώς το δικαστήριο δεν του  αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό (ούτε καν του πρότερου έντιμου βίου).  

«Το θέατρο του δολοφόνου που έπαιζε επί 3 ολόκληρες ώρες δεν κατάφερε να ξεγελάσει τη δικαιοσύνη. Σαν οικογένεια αισθανόμαστε δικαίωση για τα ισόβια, όμως να μην ξεχνάμε ότι η Θώμη δεν γυρίζει πίσω. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μας Θέμη Σοφό και Ελευθερία Ψύλλου, τον τεχνικό σύμβουλο, Γιώργο Καραμπουτάκη και τον ιατροδικαστή Τσαντίρη που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη τη διαδικασία για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής στο LamiaReport ο αδελφός της αδικοχαμένης Θώμης, Κώστας Κουμπούρας. Ήταν εκείνος που είχε την ατυχία να δει πρώτος την αγαπημένη του αδερφή μέσα σε μια λίμνη αίματος και από τότε περίμενε να μάθει έστω το γιατί.

Ωστόσο, η απολογία  του 40χρονου, δυστυχώς δεν έδωσε αυτές τις απαντήσεις. Παρά το γεγονός αυτό η οικογένεια της Θώμης Κουμπούρα φαίνεται πως αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς ο καταδικασθείς οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για το ειδεχθές έγκλημά του.

Σημειώνεται, ότι μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η πλευρά του 40χρονου υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά