Logo

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie



 
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας), μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, ο οποίος θα ελέγξει εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την αναφορά της στρέφεται κατά της  Folli Follie και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό της μη "παροχής αιτούμενων στοιχείων" από την εταιρεία, καθώς και της "παρεμπόδισης ελέγχου", στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Folli Follie να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM.

Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, με την εποπτική αρχή να αναφέρει ως αιτιολογία πως η εισηγμένη «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το ομόλογο της FFG που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2017 έφθασε να διαπραγματεύεται ακόμη και στο 30% της ονομαστικής του αξίας. Αντίστοιχα, το ομόλογο που εκδόθηκε το 2014, μετατρέψιμο σε μετοχές, έφθασε να διαπραγματεύεται στο 62% της ονομαστικής του αξίας. Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μειώθηκε κατά 700 εκατ. ευρώ, με την τελευταία αποτίμηση του ομίλου στο Χ.Α. πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης να διαμορφώνεται στα  321 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά