Logo

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων [έγγραφο]



 
 

Η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεωρήσεως των Δικαστηρίων, Χρυσούλα Παρασκευά, με έγγραφό της, το οποίο φέρει τον χαρακτηρισμό "εξαιρετικά επείγον" και απευθύνεται προς  τους διευθύνοντες τα Εφετεία και τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας,  ζητά  οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί να προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες και να την ενημερώνουν σχετικά με καταγγελλόμενα.επωνύμως ή ανωνύμως, περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.

Παράλληλα, ζητά το έγγραφό της να κοινοποιηθεί από τους διευθύνοντες τα Εφετεία και τις Εισαγγελίες σε όλα τα Πρωτοδικεία και της Εισαγγελίες των περιφερειών τους για την άμεση εφαρμογή του. 

Σύμφωνα με το dikografies.blogspot.com η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της κ. Παρασκευά έχει ως αφορμή την πρόσφατη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από τους γονείς τους στη Λέρο και απώτερο σκοπό να περνούν από "κόσκινο" δικαστές και εισαγγελείς που επιλαμβάνονται καταγγελιών για κακοποίηση ανηλίκων. Δηλαδή, να διερευνηθεί αν η αντιμετώπιση ανάλογων καταγγελιών  από την πλευρά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι η δέουσα.  

Μάλιστα, ο  ίδιος ιστότοπος επισημαίνει ότι ήδη διερευνώνται δύο περιστατικά σε βάρος δικαστικών λειτουργών 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά