Logo

Ιερωμένοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της έκδοσης νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων



 
 

Οι πρώτες προσφυγές κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Προσφεύγοντες είναι τέσσερις ιερωμένοι (ένας αρχιμανδρίτης και 3 πρωτοπρεσβύτεροι), η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο δικηγόροι, οι οποίοιο ζητούν την ακύρωση της από 27.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης για την έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες, που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές σε βάθος πενταετίας, θα φέρουν και τσιπάκι που θα καταγράφει το γεωγραφικό στίγμα του κατόχου τους αλλά και τις συναλλαγές του. Επίσης, οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα περιλαμβάνουν, εκτός των έως τώρα γνωστών στοιχείων, μεταξύ των άλλων, μητρώο κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ομάδα αίματος και rhesus (προαιρετικά) κ.λ.π. 

Όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες οι νέου τύπου ταυτότητες είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Μάλιστα, στις προσφυγές επικαλούνται τα κείμενα …του Αγίου Παϊσίου «Τα σημεία των καιρών» και ισχυρίζονται ότι θίγεται άμεσα η θρησκευτική συνείδηση και πίστη τον Ορθοδόξων Χριστιανών κατά παράβαση του Συντάγματος και των διεθνών νομοθετικών κανόνων, καθώς προσβάλλονται οι αρχές και οι δοξασίες μιας Θρησκείας χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο «RFID chip» των νέων ταυτοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των πολιτών, αποτελούν προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με το πρόσωπο του κάθε πολίτη, ενώ αποθηκεύεται και ελέγχεται κάθε συναλλαγή του είτε με τις δημόσιες είτε με τις ιδιωτικές υπηρεσίες.

Λόγω του «RFID chip» είναι εφικτός, όπως αναφέρεται, ο εντοπισμός και η γνώση της ακριβούς γεωγραφικού στίγματος της θέσης του κατόχου της ταυτότητας, ακόμα και εάν αυτός βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά