Logo

Απολογήθηκε στον ανακριτή ο Κ. Μπαρμπαρούσης - Αφέθηκε ελέυθερος με όρους [βίντεο+φωτο]



 
 

Στον ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Η υπόθεση αφορά τις δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της συμφωνίας με τα Σκόπια, όπου κάλεσε το Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σημειώνεται ότι εναντίον του εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία με κατηγορίες που αφορούν στην καταδίωξή του από τις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής, κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ρίου - Αντιρρίου και στη συνέχεια στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής εντοπίστηκε τη Δευτέρα επί της οδού Κυβέλης στην Πεντέλη και, όπως προέκυψε, κρυβόταν σε σπίτι φιλικού του προσώπου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Μετά το πέρας της απολογίας του ο Κων. Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος με του περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διμένει τρεις φορές το μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια ο βουλευτής δήλωσε: «Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά