Logo

Στο ΣτΕ προσέφυγε καθηγητής που τέθηκε σε αργία για σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια την ώρα του μαθήματος



 
 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε εκπαιδευτικός (μαθηματικός σε Λύκειο του Αιγαίου), ο οποίος τιμωρήθηκε με προσωρινή αργία, καθώς φέρεται ότι... διάνθιζε την παράδοση του μαθήματος με ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια. 

Ο καθηγητής ζητά από το ΣτΕ την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε, γιατί χάνει μεγάλο μέρος του μισθού του.  

Συγκεκριμένα, ο μαθηματικός, σύμφωνα με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, το μεγαλύτερο μέρος του μαθήματος το αφιέρωνε σε σεξιστικά σχόλια και πειράγματα στις μαθήτριες.

«Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ενώ σε άλλη μαθήτρια φέρεται ότι είπε: «Το σημείο G το ξέρετε;».

Σε μαθήτρια που έδωσε λανθασμένη απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης ο μαθηματικός φέρεται να είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση», ενώ σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».

Πάντα σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ΕΔΕ, ο καθηγητής φέρεται ότι  κορόιδευε μαθητή που φορούσε σιδεράκια ενώ άλλοτε αγνοούσε επιδεικτικά τους αλλοδαπούς μαθητές και άλλοτε μιλούσε απαξιωτικά για αυτούς με φράσεις όπως «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλειές», «έχει καμιά τουρίστρια κάτω γιατί μας τις έχουν πάρει όλες οι Αλβανοί», «μην τρώτε μεγάλα ψάρια γιατί είναι μολυσμένα αφού τρώνε λαθρομετανάστες», κ.λπ.

Με την προσφυγή του ο καθηγητής  ζητεί  να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διανύουμε περικόπτεται μεγάλο κομμάτι του μισθό του, δημιουργώντας έτσι προβλήματα επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειας του..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά