Logo

Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας [βίντεο+φωτο]



 
 

Τα 600 δισ. που ισχυριζόταν ότι έχει στη διάθεσή του κοροϊδεύοντας για χρόνια τους οπαδούς του δεν τον έσωσαν από τον Κορυδαλλό.

Έτσι ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία του για μία σειρά κακουργηματικών πράξεων κρίθηκε, αμέσως μετά την απολογία του, προφυλακιστέος με τη σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο… ισόβιος πρόεδρος και «Πολέμαρχος» του μορφώματος «Ελλήνων Συνέλευσις», κατηγορείται για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σώρρας και η οργάνωσή του έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο «Πολέμαρχος» σε τράπεζες του εξωτερικού.

Έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί οπαδοί του Σώρρα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ζητώντας, να αφεθεί ελεύθερος. Μετά το τέλος της απολογίας του ο Σώρρας φυγαδεύτηκε από ομάδα της ΟΠΚΕ, η οποία, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια, οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά