Logo

Εξηγήσεις έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως ύποπτος τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη



 
 

Ως ύποπτος τέλεσης των αδικημάτων της πρόκλησης σε τέλεση εγκλήματος και της εξύβρισης έδωσε εξηγήσεις  ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρώην περιφερειάρχης κλήθηκε ως ύποπτος στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον εντοπισμό των ηθικών και φυσικών αυτουργών της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον προηγούμενο μήνα, σε εκδήλωση για τη  Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο. 

Αφορμή για την κλήση του κ. Ψωμιάδη ως υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων είναι οι δηλώσεις τις οποίες έκανε λίγο  πριν την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι εκφράσεις «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα», που χρησιμοποίησε ο πρώην Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε, επίσης, ότι «πούλησε την Μακεδονία», ενώ εξετάζεται εάν οι δηλώσεις αυτές διέγειραν το πλήθος να κινηθεί εναντίον του δημάρχου.

Ο κ. Ψωμιάδης παρείχε τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν με την κατάθεση υπομνήματος, στο οποίο φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο περιστατικό, υποστηρίζοντας, κατά πληροφορίες, ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν «πολιτικής κριτικής» στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, και επιπλέον έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης. Ισχυρίστηκε, δε, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες της επίθεσης.

Ο συνήγορος του κ. Ψωμιάδη, Γιώργος Νικολακόπουλος σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες εναντίον του εντολέα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-6-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά