Logo

Κάθειρξη 10 ετών στη μητέρα που είχε σκοτώσει μέσα στα δικαστήρια τον δολοφόνο του γιου της [βίντεο]



 
 

Στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή της 10ετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε την Τρίτη, οδηγείται η 43χρονη Ρομά, η οποία τον Οκτώβριο του 2012 είχε σκοτώσει μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων έναν 33χρονο άνδρα, που ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της. 

Το φονικό έγινε στις 15-10-2012 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου το 33χρονο θύμα είχε οδηγηθεί για συμπληρωματική απολογία μαζί με τον αδελφό και συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου γιου της 43χρονης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την 43χρονη την έκρινε ένοχη ως πρωτοδίκως, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, και της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Έτσι, η καταδικασθείσα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη από το πρωτόδικο δικαστήριο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή, ελπίζοντας μελλοντικά σε αποφυλάκισή της αφού εκτίσει τα 2/5 της ποινής της.

Ο 19χρονος γιος της κατηγορουμένης είχε δολοφονηθεί στο Ζεφύρι περίπου ένα χρόνο πριν την 15η Οκτωβρίου 2012. Την ημέρα της συμπληρωματικής απολογίας των φερομένων ως δραστών της δολοφονίας η 43χρονη Ρομά άνοιξε πυρ κατά του 33χρονου και του αδεφού του, πυροβολώντας πάνω από δέκα φορές. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 33χρονος και είχε τραυματιστεί στα πόδια ο συγκατηγορούμενος αδελφός του. 

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο  την Τρίτη η  43χρονη δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της και ζήτησε συγνώμη. Ωστόσο, όπως είπε, «όταν τον σκότωσα ένιωσα ανακούφιση».

«Εκείνη τη μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνισή μου για να μη με καταλάβουν οι συγγενείς του. Είδα να μπαίνουν στην Ευελπίδων (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) και ακολούθησα και πήγα στο κτίριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί», είπε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη. 

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο δικαστήριο ήταν και η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής που παρακολουθεί την 43χρονη, η οποία κατέθεσε πως η γυναίκα πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση, για την οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ τόνισε πως αν οδηγηθεί στη φυλακή ενδέχεται να υποτροπιάσει. «Το να ζει με την οικογένειά της είναι ο τρόπος για να ανταπεξέρχεται στην ασθένεια της. Όταν ακολουθούνται αυτοί οι όροι, παύει η επικινδυνότητα» πρόσθεσε.

Η γιατρός είπε, μεταξύ άλλων: «η γυναίκα αυτή, από 22 χρόνων, είχε νοσήσει και είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Έπαθε ένα τεράστιο σοκ όταν το παιδί της ξεψύχησε στην αγκαλιά της. Δεν είχε καταλάβει ότι πέθανε. Το πρώτο στάδιο του πένθους είναι η άρνηση, ο θυμός και η εκδίκηση... Κατά την άποψή μου ήταν σε βρασμό, ο βρασμός μπορεί να διαρκέσει και έναν μήνα...». 

Δείτε βίντεο του Star από την ημέρα της δολοφονίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά