Logo

Θεσσαλονίκη: Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Καντζίδης, πρότεινε στο δικαστήριο να κηρήξει ενόχους για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον επί των ημερών του γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια.

Η πράξη για την οποία ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου,

Συγεκριμένα, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες να κηρυχθούν ένοχοι  με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Αναφορικά, εξάλλου, με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) που, επίσης, τους καταλογίζεται, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε ότι αυτή απορροφάται από το αδίκημα της αποδοχής, προσθέτοντας ότι τον  δεσμεύει η απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την καταδίκη τους στο Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ.

Κατά της απολογίες των κατηγορουμένων, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις άδικες. 

Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν απέκτησε κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε πήρε έστω ένα ευρώ από τα ταμεία του δήμου, ενώ, ανέφερε, ότι κατέστη κατηγορούμενος από ανυπόστατες καταγγελίες του Παναγιώτη Σαξώνη, δημοτικού υπαλλήλου και φυσικού υπεξαιρέτη, τον οποίο - όπως είπε - δεν γνώριζε καν. Είπε, επίσης, ότι  είχε μεταβιβάσει όλες τις ευθύνες και αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους.

Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, αφού δήλωσε αθώος, στοχοποίησε και εκείνος τον κ. Σαξώνη, ισχυριζόμενος ότι εκείνος τα έκανε όλα. "Πώς να καταλάβω εγώ τη δράση του όταν δεν την κατάλαβαν οι υπάλληλοι του Δήμου;", διερωτήθηκε. 

Σημειώνετα,ι ότι η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκφωνηθεί στις 9 Ιουλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2018 από  directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά