Logo

Άρχισε η δίκη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με δεκατέσσερις μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και κάτω από τις φωνές των συγγενών της 32χρονης που οργισμένοι φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κρατήσουν τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος όταν είδε να περνά μπροστά η συνοδεία με τον 58χρονο κινήθηκε εναντίον του φωνάζοντας "φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη".

Αυξημένα μέτρα έλαβαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδο στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την προτροπή της προέδρου για ηρεμία, ώστε "να μπορέσει το δικαστήριο να βρει την αλήθεια". Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας της εφοριακού που ξεκίνησε δείχνοντας τον Σοροπίδη ως δολοφόνο του παιδιού του και τον κατηγορούμενο πίσω του σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα ασφυκτικά κυκλωμένο από αστυνομικούς.

Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Δεκατέσσερα χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες δέχθηκε η Δώρα Ζέμπερη 

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της 32χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο έκανε λόγο για 14 χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα στην καρδιά και στους πνεύμονες, τονίζοντας ότι τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση; 

Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος. 

Εισαγγελέας : που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους. 

Μάρτυρας : τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση. 

Διχασμένες οι απόψεις για τα δείγματα DNA

Διχασμένες ειναι οι απόψεις των  επιστημόνων γύρω από τα δείγματα DNA που ανιχνεύτηκαν από την αστυνομία.

Συγκεκιμένα κατά την  πραγματογνώμονα της αστυνομίας, τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύατος, αντίθετα, ανέφερε ότι εκτός από το βιολογικό υλικό του 58χρονου κατηγορούμενου,  προκύπτουν στοιχεία που παραπέμπουν στην παρουσία και τρίτου προσώπου, πιθανότατα.

Η διχογνωμία αυτή οδήγησε στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήτευση του γενετιστή που υπογράφει την επίμαχη έκθεση με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται. 

Ο προϊστάμενος της Δώρας Ζέμπερη στη ΔΟΥ Πειραιά, από τν πλευρά του, υποστήριξε πως οι περισσότερες περιπτώσεις που χειριζόταν η 32χρονη ήταν απλές. «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες η άτυχη κοπέλα είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και ακόμα 90 που ήταν σε εκκρεμότητα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου 2018.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2018 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταία Δικαστικά