Logo

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης για τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο



 
 

Το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με το υπ' αριθμ.1228/19 Ιουλίου 2018 βούλευμα απέρριψε - κατά πλειοψηφία - την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παρέπεμπε σε δίκη τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έστελνε στο εδώλιο το γνωστό επιχειρηματία για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό τις διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στ. Νέζης.

Με το ίδιο βούλευμα και για νομικούς λόγους απαλλασσόταν ο Ευ. Μυτιληναίος από την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά έμβασμα ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε πριν λίγο καιρό στα πλαίσια άλλης δικαστικής έρευνας, το οποίο είχε αποσταλεί από αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, σε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ.

Το επίδικο έμβασμα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα συνδέεται με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ, ενώ το έμβασμα μπήκε στην εταιρεία του Στ. Νέζη το Μάιο του ίδιου έτους.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή δεν έχει καμία σχέση με την ΔΕΗ και ότι αφορούσε πληρωμή για παλαιότερη παροχή έργου συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου.

Η Εισαγγελία ΑΠ με την αίτηση αναίρεσης ζητούσε να απαλλαγεί ο Ευ. Μυτιληναίος και από την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, θεωρώντας ότι το εν λόγω αδίκημα είχε παραγραφεί κάτι που δεν δέχτηκε το αρμόδιο συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά