Logo

Απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς, Χριστόδουλου Οικονομίδη, για το πόθεν έσχες



 
 

Με ομόφωνη απόφασή του το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απάλλαξε τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, για την υπόθεση των τραπεζικών καταθέσεων, ύψους 600.000 ευρώ, που κατηγορείτο ότι απέκρυψε στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" κατά την περίοδο 2011-2014.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, δέχθηκε τον ισχυρισμό του πρώην δημάρχου ότι  επρόκειτο για πλασματικό ποσό, απόρροια εσφαλμένου λογιστικού υπολογισμού των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκαν ότι οι μη δηλωθείσες καταθέσεις του πρώην δημάρχου, στην πραγματικότητα, δεν υπερέβησαν τις 120.000 ευρώ, μετατρέποντας έτσι σε πλημμέλημα την κακουργηματική πράξη τής "ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης", που του είχε αποδοθεί με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα.

Με βάση αυτή την παραδοχή το δικαστήριο έκρινε ότι για τη διετία 2011-2012 το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή, ενώ για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα αποφάσισε να τον κηρύξει αθώο. 

. Ανάλογη ήταν η ετυμηγορία για τη σύζυγό του κ. Οικονομίδη,  η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί για συνέργεια στο συγκεκριμένο αδίκημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά